Facebook Instagram

Nye forfatterbesøk på veien for Litteraturhus i Møre og Romsdal

Litteraturhøsten nærmer seg, og i tillegg til festivaluka vår 4. - 8.9 har vi mange spennende planer for Litteraturhus i Møre og Romsdal fra uke 40 og fram til jul!

Marit Eikemo, Magnus Takvam, Ishita Barua og Halvor Tjønn er blant forfatterne som legger ut på turné til bibliotekene på Nordmøre og i Romsdal. Publikum vil få høre om hvordan kunstig intelligens kan styrke helsevesenet vårt, om Russlands historie, politisk journalistikk og fortellingen om brødrene Eikemo - for å nevne noe.

Psykolog og forfatter Peder Kjøs vil holde foredrag om hvordan du kan få det bedre, Fredrik Græsvik møter publikum med sin rykende ferske bok “Skadeskutt” og rettshistoriker Jørn Øyrehagen Sunde bidrar til kunnskap om Magnus Lagabøtes landslov som jubilerer med staute 750 år i 2024.

Arrangement for barn og unge er også en viktig del av satsingen på Litteraturhus i Møre og Romsdal, og elever på ungdomsskolene vil få møte forfatterne Ingunn Røyset og Ann Helen Kolås Ingebrigtsen. De yngste barna blir invitert til formidling av bøkene til Marianne Gretteberg Engedal om “Pølsetjuven” og “Polititjuven”.

Programinnhold, samt tid og sted for de åpne arrangementene, finner du HER:

For informasjon om tilbudet i LiMR på Sunnmøre, følg med på sidene til Nynorsk kultursentrum.

Litteraturhus i Møre og Romsdal er støttet av Møre og Romsdal Fylkeskommune, Kulturrådet, Fritt Ord, Human-Etisk Forbund Møre og Romsdal, Sparebank1 Nordmøre, Sparebank1 Søre Sunnmøre, Møre Bispedømme og kommunene i Møre og Romsdal.