Vi fyller Plassen lørdag 9.9 fra kl 11:00 - 14:00 med aktiviteter og opplevelser for ungene og utstyrt med løypekart og masse energi er det klart for en kjekk dag for små og store. Vi byr på forestillinger, animasjonsverksted, skyggetunnell, navnespindelvev, kunstverksted, Rommet med det rare i og mye, mye mer.
Timeplan:
11:00 - 11:45: Forestilling på utescena - Hvordan elefanten fikk sin lange nese - GRATIS - FRITT OPPMØTE
11:45: Utdeling av løypekart til aktivitetsløypa
11:45: Oppstart aktivitetsløype inne på Plassen, løypa er åpen til kl 14:00 - GRATIS - FRITT OPPMØTE
12:45 - 13:15: Forestilling inne i teatersalen på Plassen - Storm i hodet - BILLETTER HER!
Løypekart til aktivitetsløypa deles ut i 1.etasje på Plassen og ved utescena etter åpningsforestillingen.. Medvirkende i aktivitetsløypa: Olla Rypdal, Mette Mjelve, Henriette G. Kihle, Mari Watn, Bjørnsonfestivalens frivillige m.fl.
Hvordan elefanten fikk sin lange nese
I riktig gode gamle dager hadde elefanten ingen snabel. Den hadde bare en klosset klump av en nese, ikke større enn en støvel, som den kunne vrikke litt fram og tilbake med. Men så var det en elefantunge som var så full av umettelig nysgjerrighet. Han stilte spørsmål om alt han så eller hørte eller følte eller luktet eller smakte på, men i stedet for svar, fikk han bare deng for sin umettelige nysgjerrighet.
En vakker dag kom elefantungen med et splitter nytt spørsmål han aldri hadde stilt før: «Hva spiser krokodillen til middag?» For å stille sin umettelige nysgjerrighet må elefantungen legge ut på en reise, tvers over Afrika, til den grandiose, grågrønne, grumsete Limpopo-elven. Og der, på elvebredden, venter svaret...
Forestillingen er laget av Teater Grimsborken og framføres av skuespiller Peder Opstad.
Storm i hodet
Storm i hodet er en del av forestillingsrekken Alle har en liten dør bak øret, som består av åtte teaterforestillinger for barn fra 3 år.
I denne forestillingen møter vi hunden som har en storm i hodet. Den har bare lyst til å bite og slå, bite og klore og glefse og lugge og rive i filler og rive i stykker og ødelegge alt alt alt!
Utgangspunktet for forestillingene er nyere norsk poesi hentet fra ulike bøker og samlinger. Annlaug Børsheim har satt musikk til diktene, og sammen med skuespiller Vibeke Flesland Havre, scenograf Mari Watn og lysdesigner Silje Grimstad har de laget et magisk univers for barn i alle aldre.
Diktene i forestillingen er skrevet av Gro Dahle, Per Olav Kaldestad, Christian Løchstøer og Ruth Lillegraven.
Barnas Trappefest passer best for barn fra fire til ti år i følge med voksne. Familiedagen er støttet av Varig Forsikring Nordmøre og Romsdal og Sparebank1 Nordmøre, og er et samarbeid mellom Bjørnsonfestivalen, Teatret Vårt, Molde Bibliotek og Møre og Romsdal Kunstsenter.